Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Federació d’ADF Penedès-Garraf incrementa les activitats de prevenció per minimitzar el risc d’incendis a la comarca

Tot i que les Associacions de Defensa Forestal focalitzen la seva activitat en les tasques de vigilància i la intervenció immediata en l’extinció d’incendis, aquest any, i degut a les fortes i llargues onades de calor sense precedents des dels anys 80, les ADF’s mantenen la intensitat dels treballs preventius. Una de les feines preventives [...]

Tot i que les Associacions de Defensa Forestal focalitzen la seva activitat en les tasques de vigilància i la intervenció immediata en l’extinció d’incendis, aquest any, i degut a les fortes i llargues onades de calor sense precedents des dels anys 80, les ADF’s mantenen la intensitat dels treballs preventius.

Una de les feines preventives que desenvolupen els voluntaris són les neteges forestals al voltant de les urbanitzacions del Penedès. Aquests dies, per exemple, 5 membres de l’ADF Penedès-Garraf han estat treballant en una parcel•la de la Urbanització Les Palmeres, a Canyelles.

Les zones forestals a prop de les urbanitzacions són les zones més perilloses, ja que les flames poden arribar a les cases. El cap d’intervenció de l’ADF-Garraf, Adrià Plaza, explicava que s’ha incrementat l’activitat preventiva de l’ADF durant l’hivern.

Tots els focs que han tingut lloc a la comarca han estat controlats gràcies a la ràpida intervenció de les ADF. Aquesta eficiència s’aconsegueix gràcies a la feina feta al llarg de l’any pels voluntaris, que faciliten l’accés als camins que condueixen a les zones forestals més perilloses i amb més risc d’incendi. El tècnic de l’ADF Penedès-Garraf, Xavier Xortó, reitera que estan preparats per actuar.

Les Associacions de Defensa Forestal són les responsables d’aplicar els Pla Municipal de Prevenció d’Incendis que aprova cada Ajuntament. Durant tot l’any les ADF’s arreglen i repassen els camins per mantenir-los segurs i convertir-los en primaris, secundaris o terciaris, depenent de les necessitats. Xortó destaca que tot el Penedès és una zona amb un alt risc d’incendi.

L’activitat dels voluntaris és imprescindible per evitar que els possibles incendis avancin amb facilitat. La seva intervenció redueix la zona cremada en un possible incendi.

L’ADF Penedès fa una crida a tota la població perquè extremi les precaucions durant tot l’any però, en especial al llarg d’aquests mesos més calorosos. Recorden les prevencions habituals però efectives: no llançar burilles als camins i evitar crear qualsevol focus de calor a prop d’una zona forestal.

Per acabar, recordem que quan hi hagi qualsevol indici d’un possible incendi, cal trucar al número d’emergències 112.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: