Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Unió Empresarial del Penedès està negociant amb la de l’Anoia per unir-se i crear una nova patronal

La 15a Assemblea General Ordinària de Socis de la Unió Empresarial del Penedès va donar llum verda a que es comenci a negociar la fusió amb la Unió Empresarial de l’Anoia. D’aquesta forma es vol impulsar el naixement una nova organització empresarial de l’Anoia i el Penedès.

L’objectiu d’aquesta hipotètica unió és ser més forts com a associació i al territori. D’aquesta forma, volen aprofitar les sinergies que es puguin crear i, entre les tres comarques, fer més fortes les virtuts i minimitzar les debilitats que tenen.

Els motius que han incentivat a negociar aquesta sinergia han estat els problemes pressupostaris de les dues patronals i la falta de socis i sponsors.

Segons el president de la Unió Empresarial penedesenca, l’Anoia pateix la crisi econòmica des de fa més anys que la resta, degut a la intromissió de la indústria xinesa en el tèxtil. Malgrat això, expliquen que ajuntar-se serà positiu.

La comarca de l’Anoia és forta en sectors com el paperer o l’industrial. És per això que Carda explicava que es complementarà perfectament amb la patronal penedesenca, ja que la nostra comarca és potent en altres sectors.

El model final es decidirà en la comissió negociadora que s’ha creat amb els presidents i membres de les juntes directives de les dues patronals.

L’objectiu és que l’estratègia quedi definida la pròxima tardor i que l’acord definitiu es comenci a aplicar a principi de l’any que ve.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: