Dissabte, 24 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per la vegueria del Penedès dolguda amb la poca implicació dels parlamentaris penedesencs en la seva defensa

Els representants de la Plataforma per la Vegueria Pròpia han volgut comentar a les portes de la finalització de l’actual legislatura les darreres decisions que els diferents grups parlamentaris han dut a terme per facilitar la inclusió del Penedès en la llei de vegueries.

En aquest sentit, Fèlix Simon ha explicat que tenen la sensació un cop més, que ho tenien a tocar per s’ha escapat l’oportunitat d’assolir la Vegueria. Aquesta setmana s’ha fet el darrer ple al Parlament de Catalunya d’aquesta legislatura; i en l’ordre del dia no hi és la Proposició de Llei d’adaptació de la llei de Vegueries per tal d’incloure el Penedès. Una petició que, remarca Fèlix Simón, havia de fer CiU com a impulsor de la iniciativa. Això hauria permès fer-ne el debat i la votació de les esmenes a la totalitat i superar aquest entrebanc en el tràmit parlamentari. CiU segurament no ho ha fet en considerar que no es podria aprovar abans de la dissolució del Parlament a primers d’agost; però des de la Plataforma consideren que malgrat tot sí s’hagués portat a debat hauria representant un antecedent de cara al proper govern per tal de poder-ho tramitar més ràpidament en l’inici de la proper legislatura.

 

Per la Plataforma hauria estat una victòria pírrica, que podria donar peu a avançar després. Ara però, consideren que tot plegat queda com ja va passar el 2012 en que ni tant sols es va arribar al Ple.

Els membres de la Plataforma per una Vegueria Pròpia consideren que en aquests cinc anys els parlamentaris penedesencs no han fet res per defensar i impulsar la vegueria.

A banda d’aquest suspens total per els diputats penedesencs, des de la Plataforma critiquen també que el desenvolupament de l’Àmbit Penedès no ha avançat gens en aquests cinc anys. Consideren que els interessos partidistes de totes les formacions que s’han omplert la boca defensant la Vegueria han estat els principals obstacles per la seva aprovació.

Simon explica que ara hauran d’esperar fins el 2017, que passin els divuit mesos que s’han marcat per tirar endavant el procés després del 27S; ja que evidentment no seria moment de fer aquesta reclamació territorial. Tot i això remarquen que caldrà estar pendents de com evoluciona tot plegat, ja que tot parlant d’estructures d’estat, l’organització territorial ha de ser important. Consideren doncs, que sí la llei de vegueries es tant dolenta com sembla, que es refaci en la propera legislatura tenint present i respectant els àmbits existents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: