Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La JARC demana que els cellers compleixin el pagament del raïm a trenta dies

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya ha celebrat aquesta setmana a Vilafranca una jornada sobre millores en el funcionament de la cadena alimentària i ha demanat directament a l’Agència d’Informació i Control Alimentari, organisme depenent del Ministeri d’Agricultura, que sancioni d’ofici totes aquelles empreses que no compleixin la llei.

Els productors de raïm ja fa temps que denuncien que molts elaboradors no segueixen el termini de pagament que fixa la llei i que, en el cas del raïm per a vinificació, és de trenta dies.

L’organització agrària vol treballar en l’elaboració d’un contracte tipus que serveixi d’orientació al sector. Les cadenes elaboradores faran, evidentment, els seus propis contractes, on han de constar els preus, el termini de pagament i les condicions que ha de tenir el raïm. Però la JARC creu que un model orientatiu de conveni pot ser útil, sobretot per als pagesos.

Vidal reconeix que la llei de la cadena alimentària és força revolucionària a Europa i que està servint per fer més ràpids uns pagaments que, fins que va entrar en vigor la normativa, es dilataven en el temps pràcticament fins a la següent campanya.

Segons Vidal, la jornada que van organitzar dimarts a Vinseum a l’entorn d’aquests temes va resultar molt profitosa per als assistents que, com a mínim, es van quedar més tranquils amb les explicacions dels responsables de l’AICA.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: