Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FM Solidària 2015 destinarà el 0.7% a Univers Penedès

Els administradors de la Festa Major d’enguany, Aida Gil, Anna Grabalosa, Ramon Güell, Miquel Àngel Salt i David Tudela, i el director d’àrea de negoci de “la Caixa” a l´Alt Penedès, Xavier Saumell han fet pública la nova participació de l’Obra Social “la Caixa” a la Festa Major de Vilafranca del 2015.

Els administradors, seguint el camí iniciat l’any 2013, han volgut continuar impulsant un nou concepte de Festa Major, una Festa Major inclusiva.
Una Festa Major inclusiva que vol contribuir a sensibilitzar l’opinió pública sobre els beneficis que ens aporten a tots la inclusió social dels infants, joves i adults amb discapacitat.

L’aportació que fa La Caixa és de 12.000 euros a més del compromís d’aportar l’equivalen al 0’7% a una entitat social de la vila. Tot amb l’objectiu de contribuir a la qualitat de vida dels ciutadans.

L’entitat beneficiada d’enguany serà Univers Penedès. El seu president, Josep Maria Jané, acompanyat de responsables de les activitats, explicava l’objectiu de l’entitat que és oferir activitats de lleure a les persones amb discapacitat mental i funcional.

Entre les accions inclusives que es fan a la Festa Major hi ha servei de traducció simultània amb llenguatge de signes en el pregó, la reserva d’aparcament públic proper a cadascun dels actes per a les persones amb mobilitat reduïda, sanitaris adaptats i instal·lació d’entarimats o rampes a la Plaça de la Vila i Balcó de l´Ajuntament.
Des de l´Obra Social “la Caixa” també es recolza altres activitats de sensibilització i inclusió de les persones amb discapacitat, com la campanya “Apadrina un tro”, que consisteix en apadrinar un tro de la tronada a canvi de rebre un clauer en forma de tro elaborat pels alumnes del Centre Ocupacional de la Fundació Espiga . Es podran apadrinar 1.000 trons.
A la Cursa de Sant Fèlix que tindrà lloc el 9 d’agost la Fundació Mas Albornà particiapa en l´organització repartint dorsals a l´inici i ampolles d´aigua a l´arribada de la cursa. A la Cercavila del proper dia 29 l´Associació Univers Penedès atendrà els punts d’entrega de les aigües de l’acte. A la Capta, els dies 19 i 20 d’agost, per tal d’apropar el programa de la festa major a tota la població, un grup de grallers juntament amb la imatge petita de Sant Fèlix faran un recorregut per les llars d’avis de la Vila i aquests gaudiran de les músiques típiques i del programa de la Festa Major. A la sortida de la processó del dia 31 els voluntaris del Rotary Club mobilitzen uns 120 avis de residències que gaudeixen de la processó en primera fila. Aquesta activitat i el Concert de Banda compten també amb la col·laboració de la Creu Roja que contacta amb les residències, elabora les rutes de recollida i fa el servei d’acompanyament als avis durant totes dues activitats.

FM

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: