Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC preveu una verema curta en quan a quilos si no plou, i continua demanant que els preus s’acostin a un mínim de 40 cèntims quilo

La Verema sembla que arribarà enguany al Penedès una mica més aviat del que es preveia, i que a primers d’agost ja es començarien a collir les varietats més primerenques.

En tot cas però, com explica Isabel Vidal, cap sectorial de la Vinya i el Vi de JARC, la verema a hores d’ara es preveu curta en quan a quilos si no plou en els propers dies i com a molt tard en els primers dies d’agost.

 

Si aquesta situació de menys quilos per hectàrea en varietats com ara el Chardoannay ja semblen inevitables, en les més tardanes com ara Macabeu o Parellada es podrien recuperar una mica.

L’altre front important per els viticultors és el del preu que aconsegueixen per el raïm. EN aquest sentit, Vidal insisteix en que l’any passat es va arribar a situar-se entre els 31-33 cèntims; però que ells treballen per arribar a uns mínims de 40 cèntims i un preu ideal que hauria de situar-se proper als 50 cèntims.

Des de JARC recorden també que l’any 2012 ja es va viure una verema molt curta de quilos, i esperen que la d’enguany sigui millor.

Sense deixar de banda evidentment tot el que fa referència a la qualitat del raïm que és una de les principals preocupacions del viticultors. I més en un any en que pot haver-hi menys raïm, esperen que els cellers i bodegues paguin millor el vi amb més bones condicions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: