Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reeixit inici del cicle de tertúlies al Vinseum

La primera sessió del Cicle de Tertúlies va omplir la terrassa del Vinseum amb la presentació del llibre “Córrer per pensar i sentir” de Francesc Torralba.

La segona edició d’aquest cicle d’estiu, organitzat per la llibreria La Cultural amb la col.laboració del Vinseum, la biblioteca Torras i Bages i RTV Vilafranca, no podia començar millor. La terrassa es va omplir de persones interessades en escoltar i veure la conversa amb Francesc Torralba. Un acte que s’emetia en directe per Ràdio Vilafranca i que convidava també al públic a participar aportant les seves preguntes o reflexions.
El filòsof Francesc Torralba fa més de vint-i-cinc anys que surt a córrer cada dia. Ha participat en curses de fons, maratons i curses populars, i en el seu llibre comparteix amb el lector les seves vivències i sensacions més personals.

Córrer li proporciona moments per estar sol i meditar, el connecta amb el seu propi cos, li carrega les piles, el vincula amb la natura i l’entorn.
Al llarg del llibre Torralba aprofundeix en la importància d’aquesta pràctica per articular la seva activitat diària i la seva actitud vital.
La pràctica de córrer curses de fons s’ha fet molt popular en els darrers anys. Torralba creu que caldrà deixar passar un temps per comprovar si es tracta només d’una moda, però demana sobretot moderació i coneixement dels propis límits.

En el llibre ofereix una reflexió sobre les vivències, els sentiments i les sensacions que es desvetllen quan correm.
Francesc Torralba valora de forma molt positiva el format de tertúlia radiofònica i l’espai on es celebra aquest cicle d’estiu.

Francesc Torralba va estudiar filosofia a la Universitat de Barcelona i teologia a la facultat de Teologia de Catalunya. En l’actualitat és professor de la Universitat Ramon Llull i imparteix cursos i seminaris en altres universitats d’Espanya i d’Amèrica del Sud. El seu pensament s’orienta cap a l’antropologia filosòfica i l’ètica. Preocupat per articular una filosofia oberta al gran públic que pugui alternar profunditat i claredat alhora, ha publicat més de setanta llibres sobre temes molt variats.
La propera sessió del cicle serà el dimecres de la setmana vinent.
L’escriptor, traductor i filòleg Pau Vidal participarà a la segona vetllada del cicle de Tertúlies a la terrassa de Vinseum en el decurs de la qual presentarà el seu llibre El bilingüisme mata.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: