Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC presentarà una moció al proper ple per demanar que Vilafranca pagui els seus impostos a la hisenda catalana

Els tres regidors d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca han anunciat que entraran una moció per tal que sigui debatuda i a ser possible aprovada en el ple municipal del proper 21 de juliol demanant que els impostos que es recapten a la capital de l’Alt Penedès s’ingressin a la hisenda catalana.

Mònica Hill ha explicat que és una manera de mostrat una major implicació amb el procés cap a la independència i també de suport a la creació d’estructures d’estat.

Des d’ERC han volgut recordar també que serà la tercera vegada en poc temps que es vota a l’Ajuntament mocions en aquest sentit. La primera va ser el 2012 i després també el 2013. Aquesta segona amb el suport clar de CiU per fer-ho possible; però de moment no tenen constància que s’estigui duent a terme aquest ingrés a la hisenda catalana.

  Els republicans han volgut recordar també que exercir aquesta acció no té conseqüències, ja que de fet la hisenda catalana fa després l’ingrés a la hisenda espanyola. Consideren per tant que no valen excuses per no fer-ho; i que per contra ajuda a poder calcular la quantitat real d’impostos que es recapten a Catalunya.

Mònica Hill ha explicat també que en aquest mateix ple presentaran una altra moció per renovar l’adhesió de l’Ajuntament de Vilafranca a l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual en el darrer mandat la vila ja en formava part.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: