Dijous, 7 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Enoturisme Penedès torna a liderar les rutes del vi d’Espanya en nombre de visitants amb una oferta més diversificada

ACEVIN (Associació Espanyola de Ciutats del Vi) ha presentat l’informe de visitants als cellers adherits a les 23 Rutes del Vi d’Espanya a finals del 2014. L’informe recull algunes dades noves, com els visitants dels museus i centres d’interpretació del vi i el preu de la visita estàndard al celler i la despesa mitjana per visitant.

Les Rutes del vi amb més visitants tornen a ser les del vi i del cava del Penedès, amb prop de 500.000 persones, 60.000 més que l’any 2013. Estan seguides de la Ruta del Vi i el Brandi del Marco de Jérez, amb uns 450.000 enoturistes. En els dos casos, són zones geogràfiques privilegiades, situades a prop de centres d’interès com Barcelona i Sevilla i de la costa, i amb alguns dels cellers més visitats de tot l’estat.

Però, des del punt de vista d’Enoturisme Penedès, cal destacar que l’oferta es diversifica i que els cellers mitjans i petits han incrementat notablement el nombre de visitants. D’aquesta manera, el pol d’atracció que suposen empreses com Torres, Codorníu i Freixenet, es complementa amb un altre tipus de propostes.

Les dades relatives a Enoturisme Penedès es desprenen de la informació aportada per 72 cellers, la xifra més elevada de bodegues d’entre les rutes, a més de 3 museus.

La directora d’Enoturisme Penedès també posa el focus en una altra dada important, la despesa mitjana del visitant a la botiga del celler, que és superior a la nostra zona respecte la resta de rutes.

En termes absoluts, el nombre de visitants a cellers i museus del vi associats a les Rutes del Vi d’Espanya ha augmentat en un 25% del 2013 al 2014, amb un total de prop de 2 milions dos cent mil enoturistes. Segons ACEVIN, aquestes dades posen de manifest que el “turisme enològic s’ha consolidat com un important complement de l’oferta turística espanyola” i “representa una alternativa interessant per planificar un viatge de distància i estada curta”. L’associació conclou que, després d’uns anys de creixement més moderat, “el ritme d’augment d’enoturistes es recupera i s’incrementa”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: