Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els projectes d’alimentació infantil de Creu Roja Alt Penedès atenen 45 famílies, aquest estiu

Durant els dos mesos i mig d’estiu que no hi ha escola, Creu Roja Alt Penedès focalitza el seu suport a l’alimentació infantil en les targetes de prepagament per a la compra d’aliments entre famílies en situació vulnerable.

Aquest estiu 2015 atenen 45 famílies de la nostra comarca, arribant a uns 65 infants en total.
Durant el curs, una trentena de famílies es beneficien dels diversos projectes d’alimentació infantil que impulsa Creu Roja Alt Penedès: beques per als menjadors escolars, targetes de prepagament per a la compra d’aliments i kits d’alimentació per a nadons, però quan acaba l’escola l’ajuda se centra en les targetes.

Les famílies que disposen d’una targeta de prepagament per a la compra d’aliments han estat derivades des dels Serveis Socials dels diferents municipis de la comarca. Totes elles estan sotmeses a un control a través d’entrevistes mensuals i de la revisió dels extractes de compra, com explica la responsable dels projectes d’alimentació de Creu Roja Alt Penedès, Eva Carrillo.
A banda, les famílies reben formació a l’escola de pares i mares de Creu Roja a Vilafranca.
Trencant el clixé, Carrillo explica que la majoria de famílies beneficiàries de les targetes de prepagament no són immigrants.

Creu Roja segueix prioritzant aquest tipus d’ajuts en el marc de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil.
Segons dades de l’Idescat, un 27,3% dels infants catalans estan en risc de pobresa i, en el cas de les famílies ateses per la Creu Roja, un 91% han hagut de canviar els hàbits alimentaris a causa de la crisi i el 19,2 % realitza menys de tres àpats diaris per motius econòmics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: