Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els grups del govern del Consell Comarcal es comprometen a impulsar l’Alt Penedès mentre que l’oposició demana “nova política”

Després de l’elecció del president, els portaveus dels grups representats al Consell Comarcal van intervenir durant l’acte de constitució de l’ens.

En nom de la coalició de Convergència i Unió, el conseller Raimon Gusi ha defensat la visió conjunta del territori del Penedès, que el seu grup comparteix amb els socialistes, amb qui formaran govern.

Representant la coalició Candidatura de Progrés, el socialista Francisco Romero ha sortit al pas de les qualificacions de l’oposició en el sentit que l’acord entre el seu grup i el de Convergència forma part de la vella política.

Per part de la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal, el conseller Pol Pagès ha manifestat el seu desacord amb la sociouniovergència i ha posat sobre la taula les prioritats del seu grup: vegueria, independència de Catalunya i benestar social.

Per a les conselleres de la CUP, és lamentable que només hi hagi nou dones al plenari. La Candidatura d’Unitat Popular s’ha erigit com la porta d’entrada a la participació de la gent en la política comarcal.

Per part de la Coalició Entesa, integrada pels ecosocialistes, el Consell Comarcal tal com l’entenem avui dia ha de canviar per a ser més útil a la ciutadania.

Finalment, el representant del Partit Popular Lluís Caldentey ha justificat el seu vot al president Francesc Olivella pel seu bagatge i experiència.

En el transcurs de l’acte també ha intervingut l’exalcalde de Sant Martí Sarroca Ramon Carbó, d’Unió, per al·lusions de les conselleres de la CUP, que no entenen que sigui conseller per l’afer de les bufetades a uns menors. Carbó s’ha defensat dient que ningú li havia de donar lliçons democràtiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: