Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca actuen aquest dissabte a Tarragona amb la intenció d’estrenar el primer gamma extra de la temporada

Aquest dissabte a les 6 de la tarda els Castellers de Vilafranca actuaran a la Diada del Pla de la Seu, actuació castellera organitzada pels Xiquets de Tarragona i que també comptarà amb la participació dels Castellers de Sants.

Mica en mica, la cita a Tarragona s’ha convertit en habitual al calendari dels vilafranquins fins al punt que es plantegen l’estrena de la primera torre de 9 amb folre i manilles de la temporada. Els de Cal Figarot porten algunes setmanes treballant perquè aquest sigui el programa de dissabte, tot i que dependrà de les proves al darrer assaig de la setmana, divendres a dos quarts de 10 de la nit. L’actuació al Pla de la Seu serà la primera d’uns mesos de juliol i agost amb moltes actuacions compromeses on la colla ha d’anar fent passos endavant de cara al 30 d’agost.
La intenció dels de la camisa verda és avançar la construcció emmanillada, que en les darreres temporades no es plantejava fins a la Diada de Santes a Mataró, que aquest any se celebra el diumenge 26 de juliol. L’any passat va quedar tan sols en intent a Mataró, i no es va tornar a plantejar fins ben entrat el mes d’octubre, després del Concurs de Castells de Tarragona, quan es va descarregar a la Diada dels Castellers de Sants, el 19 d’octubre.
La torre de 9 amb folre i manilles sempre ha estat una construcció clau en la temporada vilafranquina. Aquest any se celebra el 20è aniversari de la primera, quan van aconseguir-la descarregar el dia de Sant Fèlix del 1995 després de 13 intents. Amb 20 temporades, els Castellers de Vilafranca n’han descarregat 64 i n’han carregat 7 més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: