Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat al Penedès els primers Premis d’Enoturisme de Catalunya

Ahir es van lliurar a Sant Sadurní d’Anoia els primers Premis d’Enoturisme de Catalunya, uns guardons que reconeixen les millors iniciatives enoturístiques del país i que pretenen ser un estímul perquè les empreses vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte.

El lliurament va tenir lloc en el marc de la 1a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, organitzada a les Caves Codorníu pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Aquests guardons neixen per reconèixer les millors iniciatives enoturístiques que s’han posat en marxa al país i pretenen ser un estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte, incentivar-les a la millora continua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, destacat l’aposta que ha fet la Generalitat per fomentar l’enoturisme a Catalunya.

Mas recordava que en “un país de 7 milions, rebem 17 milions de turistes i si sumem els residents de la resta de l’Estat en tenim quasi 25 milions”.

El lliurament dels premis el va fer Mas acompanyat del conseller d’agricultura, Jordi Ciuraneta i del secretari d’Empresa i Ocupació, Pere Torres.

En l’apartat dels premis decicat a les Experiències enoturístiques a cellers el guanyador va ser el Celler Miguel Torres. A través d’un vídeo Miquel Torres agraïa el reconeixement.

Entre la resta de guardonats hi havia l’Hostal Sport, amb seu a Falset, el Bar Restaurant Moderno, amb seu a Vilalba dels Arcs o Mas Blanch i Jové, de la Pobla de Cérvoles , a les Garrigues.

L’acte es va iniciar amb uns parlaments de benvinguda de l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, acompanyada de la presidenta del Grup Codorniu, Mar Raventós.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va destacar durant l’acte que s’ha de buscar l’equilibri territorial fomentant l’enoturisme.

I per la seva part el diputat en funcions de Turisme, Ramon Riera, es mostrava satisfet d’haver aconseguit que la primera edició d’aquests premis s’hagi lliurat al Penedès.

Els primers Premis de l’Enoturisme formen part del programa Enoturisme Catalunya de la Generalitat que, des de fa dos anys i amb el suport dels diferents patronats de turisme i dels sectors implicats, té com a repte principal posicionar Catalunya com a destinació referent a escala mundial.

Aquesta iniciativa ha suposat la posada en marxa d’un pla d’accions dotat amb 600.000 euros i que compta amb el consens i la implicació de tot el sector d’arreu del territori. Gràcies a aquest pla de promoció i per primera vegada, la Generalitat donarà a conèixer els vins catalans des de la perspectiva de producte turístic, en els principals mercats emissors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: