Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ple del CCAP aprova el cartipàs

El Ple del cartipàs del Consell Comarcal de l’Alt Penedès es va celebrar ahir per aprovar el funcionament dels diferents òrgans de Govern i assignar les funcions als consellers de l’Equip de Govern.

L’ens, presidit pel convergent Francesc Olivella, s’organitzarà en cinc àrees presidides per representants dels grups de CiU i PSC, fruit de l’acord de govern. El mateix Olivella presidirà l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. La convergent Maria Rosell serà la presidenta de l’Àrea d’Atenció de les Persones mentre que Ramon Carbó presidirà l’Àrea d’Economia i Hisenda. A l’àrea de Plans Transversals, Xavier Lluch serà el president i el socialista Servand Casas presidirà l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal. Aquests mateixos noms ocuparan les vicepresidències, amb el socialista Lluís Valls com a vicepresident primer i de relacions institucionals. Una de les novetats és la incorporació de dues noves comissions: la de coordinació del govern i la de control de comptes i tresoreria.

Els consellers en règim de dedicació parcial seran el convergent Raimon Gusi i la socialista Susanna Mèrida, amb una dedicació del 40% i una retribució bruta anual de 12.000 euros; i els convergents Sergi Vallès i Jordi Bosc i el socialista Alfred Martínez, amb el 20% i una retribució de 6.000 euros per any. Aquestes mateixes retribució i dedicació tindrà el conseller d’ERC Pere Sàbat, com a representant del principal grup de l’oposició. Una qüestió que va generar polèmica en el transcurs del ple. Des de la CUP, la consellera Anna Baqués es preguntava si aquesta incorporació era fruit d’un pacte encobert i afirmava que les retribucions eren massa altes.

El grup d’Entesa coincidia amb la CUP en aquesta valoració. El conseller ecosocialista Toni Peñafiel manifestava, a més, el desconcert que provoca un organigrama en què els consellers i els coordinadors d’àrea no són les mateixes persones.

Per la seva part, el portaveu d’ERC Pol Pagès defensava la presència de Sàbat com a enllaç entre el govern i l’oposició.

El president del Consell Comarcal Francesc Olivella també va dir que aquesta figura de representat de l’oposició ja era present a anteriors mandats i que ha funcionat bé.

Olivella va destacar, d’altra banda, que la destinació monetària total a l’estructura del govern és 10.000 euros inferior a l’anterior mandat.

Entre altres punts, al ple es va donar compte dels decrets de delegació de la Presidència del Consorci de Promoció Turística del Penedès i del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès. El conseller Sergi Vallès presidirà a partir d’ara el Consorci. El president del Consell Comarcal Francesc Olivella va voler assenyalar en aquest sentit la importància d’aquest càrrec per la presència cada cop major del Consorci com a element de dinamització del territori i pel seu creixement amb la recent incorporació de nous ajuntaments i del Consell Comarcal del Baix Penedès. Maria Rosell, alcaldessa de Sant Sadurní, presidirà durant el mandat el Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, i té l’encàrrec de dinamitzar-lo i de donar-li un major pes per orientar la tasca vers els ajuntaments per part del Consell Comarcal.
El plenari va aprovar també renovar el titular de la Gerència, Francesc Rosell, amb l’abstenció d’ERC i els vots en contra de CUP i Entesa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: