Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El passat dissabte es va estrenar la Hydra d’Artesa de Lleida, un nou drac construït per Dolors Sans

Es tracta d’un drac per a nois i noies amb arrels mitològiques, seguint la idea del Griu de la mateixa colla d’Artesa.

El disseny s’inspira en el mite de la Hidra, un drac format per molts caps en forma de serps. La serp és l’animal que dóna origen al concepte de drac. La Hydra té 7 caps, sis al davant del cos i un darrer a la cua. Els sis caps de davant són de drac mentre que el cap de la cua és el cap del Griu quan era petit i d’aquesta manera es fa una referència directa al drac que ja tenen a Artesa.
L’acte va tenir lloc dins la Festa Major d’Artesa i també en el marc del Festival d’Enceses. La nova Hydra estava acompanyada d’altres dracs infantils de Catalunya i de Castelló.
Els caps tenen expressions diferents que mostren estats d’ànims i al mateix temps cada cap té un moviment específic relacionat amb el seu temperament. El drac és per portar-lo noies i noies a partir de 12 anys. Està pensat per 3 portadors, té una alçada de 2,70 metres i una llargada de 2,50 metres. Disposa de 9 punts de foc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: