Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou president del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès assegura que no hi ha cap voluntat de control de la gestió des de la Generalitat ni de retallar prestacions

Des de primers de juliol el doctor Francesc Brosa és el nou president del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, l’ens que gestiona l’Hospital Comarcal. Avui ha volgut respondre a alguns dels principals dubtes que darrerament han sorgit al voltant d’aquest equipament sanitari.

Per començar, Brosa ha volgut recordar que l’anterior president, l’Antoni Jounou portava 17 anys en el càrrec i que ja feia temps que havia expressat la seva voluntat de deixar-lo. Pel que fa al gerent, portava també 10 anys treballant a l’Hospital, i la situació era similar. Ha explicat també, que alguns dels membres del Consell d’Administració que van arribar de la mà de Jounou, han volgut deixar també el seu lloc. Una situació que ha coincidit en el temps, però que des del seu punt de vista no te una relació directe.

El nou president del Consorci, que és també subdirector del Servei Català de la Salut, ha volgut deixar molt clar que la seva incorporació no obeeix a cap voluntat ni de retallar serveis ni de control de la gestió des de la Generalitat. Ha remarcat que cal mirar-la de manera més positiva, com una aposta i mostra de confiança del Servei Català de la Salut cap el centre.

 

En aquest sentit, Brosa ha insistit en el fet que els comptes presentats per el Consorci corresponents al 2014 estan equilibrats, i que de fet han rebut la confirmació que tenen la mateixa autonomia de gestió que tenien fins ara. El seu nomenament i dels altres dos representants del Servei Català de la Salut respon a la voluntat que no hi hagi un vuit de poder en el moment de renúncia del gerent i del anterior president.

Deixant molt clar doncs, que no hi ha cap intervenció de la Generalitat en la gestió del centre, ha comentat que els projectes més immediats passarien per mirar de reforçar els serveis existents, i les sinergies que ja funcionen tant a nivell d’assistència primària com sociosanitària sempre amb la voluntat de mantenir i en la mesura del possible millorar el servei que s’ofereix als ciutadans.

Brosa ha explicat també que la voluntat des del Servei Català de la Salut és incorporar en quan sigui possible al nou Consell d’Administració representants de l’àmbit local, ja sigui de l’administració o de les entitats del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: