Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou conseller d’agricultura, Jordi Ciuraneta, va inaugurar la novena edició del Vijazz

Molta calor la que feia aquest divendres a la tarda-vespre a Vilafranca. Una calor que presagiava un cap de setmana intens i calent.

Amb l’escalfor del sol de l’estiu, però també amb la de la multitud de visitants que s’esperava a Vilafranca amb motiu del Vijazz. L’acte d’inauguració enguany va començar més tard. Pels volts de les vuit del vespre, però la calor continuava sent present. El nou conseller d’agricultura de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, incorporat al govern desprès de la marxa dels consellers d’unió Democràtica, va ser l’encarregat de tallar la cinta inaugural al mig de la carretera, i acompanyat de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el president dels Tastavins, Joan Tarrada. Desprès de la tallada de la cinta, tots tres, junt amb la comitiva d’autoritats que els acompanyava van fer un recorregut per els més de 40 estands de la mostra de vins i caves del Penedès, situada a la rambla de Nostra Senyora. La majoria d’elaboradors de vi o clàssic Penedès i també de cava. Però no hi faltaven alguns estands institucionals, fent promoció de l’enoturisme al Penedès, o fins i tot de la Festa Major de Vilafranca. Desprès del recorregut inaugural es van adreçar al Vinseum, el museu de les cultures del Vi que el conseller visitava per primera vegada. A la terrassa del Vinseum es van fer els parlaments oficials.

L’alcalde, Pere Regull, va recordar la novetat d’enguany, la d’haver girat els estands de la rambla cap al cantó de la carretera.

Això acompanyat de el tall de circulació de vehicles en aquest tram durant l’horari de la fira, ha estat un pas més en la millora del Viajzz, un pas que només començar, divendres, l’alcalde ja valorava positivament.

Per la seva banda el conseller d’agricultura destacava les potencialitats que té el Penedès amb el sector dels vins i caves, i alhora amb el territori endreçat pels pagesos. Jordi Ciuraneta, recordava que cal autoestima i ser conscients de la riquesa que té el territori.

Per la seva banda el president dels Tastavins, Joan Tarrada, va agrair la presència del conseller a l’acte inaugural i l’aposta que ha fet des del primer moment l’ajuntament de Vilafranca pel Vijazz. Un festival que ha celebrat la novena edició plenament consolidat i que ja està pensant en l’edició del desè aniversari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: