Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mes de juliol està registrant temperatures rècord, amb tots els dies per sobre dels 30 graus, i un nivell de pluges molt per sota de l’habitual

Les altes temperatures d’aquestes darreres setmanes són una realitat que tothom hem patit. Ens trobem, com certifica de l’Agència Estatal de Meteorologia que te la seva seu a l’Incavi el seu responsable, Josep Gol, davant d’una autèntica onada de calor. Dels 24 primers dies d’aquest mes de juliol, tots han estat per sobre dels 30 graus, el que representa una dada inusual a l’estació meteorològica de Vilafranca.

Gol remarca que aquest està sent una any totalment atípic, en que a banda d’aquestes altes temperatures les pluges són pràcticament inexistents. Pel que fa a la vinya, les fortes calors han portat que el procés maduratiu s’aturi, i que els grans són petits. Ara caldria que hi hagués pluges, però sense que fossin gaire intenses.

Cal tenir present que si ara plou, podria ser que no fos del tot positiu.

Pel que fa a les pluges, Gol explica que a finals de juliol s’han recollit uns 120 litres a Vilafranca, quan la mitjana anual és de 500. Per tant el decalatge és molt fort.

Amb aquestes condicions, la previsió és que la verema es pugui avançar una mica; però caldrà veure amb quines condicions es troba el raïm. Gol apunta que les plantes estan esgotades, que el problema principal és la manca d’aigua i que per tant aquelles vinyes que tinguin arrels més profundes puguin tenir més accés a l’aigua; mentre que altres vinyes puguin patir més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: