Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU i el PSC aproven les noves retribucions dels regidors i la creació de dos càrrecs de confiança amb els vots en contra dels grups de l’oposició

Aquest dimarts a la nit es va celebrar el primer Ple municipal del nou consistori en caràcter extraordinari. Com és habitual cada quatre anys cal acordar determinats aspectes de l’organització interna de l’ajuntament.

Per exemple la periodicitat i la data de les sessions ordinàries de Ple que es mantenen el tercer dimarts de cada mes a les vuit del vespre.
També es va donar compte dels decrets d’alcaldia amb l’organigrama i els regidors amb delegacions.
Els dos punts que van generar divergències entre govern i oposició van ser els de les retribucions dels regidors i la creació de dues places de personal de confiança.
En aquest punt el portaveu del govern, el convergent Aureli Ruiz, va recordar que ara s’aplica una nova normativa estatal que redueix aquests àmbits, però que l’ajuntament de Vilafranca sempre ha estat per sota i ho continuarà estant clarament. Respecte a les dedicacions exclusives la llei permet fins a 11 regidors i a Vilafranca en seran 4 com a màxim, inclòs l’alcalde que en aquests moments no la té, per la seva tasca com a diputat. Respecte als càrrecs de confiança la llei n’estableix com a màxim 7 per una ajuntament com el de Vilafranca, i el govern en proposa dos. La de Cap del Gabinet d’Alcaldia i de Comunicació, que ja existia, i una de nova de Director de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans. Ruiz va explicar que respecte a les retribucions dels regidors amb dedicació s’ha buscat comparar amb els salaris dels caps de servei del mateix ajuntament.

El regidor del PP, Josep Ramon, no es va mostrar contrari a la mesura però sí que va criticar la manca de transparència del govern.

Per la seva part el portaveu de VeC, Ramon Arnabat, va ser més crític i va apuntar que en l’actual època de crisi no es justifica l’augment. També va demanar les xifres concretes.

Per part d’ERC, Mònica Hill, va insistir que la manca d’informació genera molts dubtes i va apuntar que es planteja un augment notable dels sous dels regidors amb dedicació.

I també va ser crític amb la mesura el portaveu de la CUP, Marcel Martínez, que d’altra banda va carregar contra les formes alhora de proposar els càrrecs de confiança.

Per la seva banda el portaveu del grup municipal socialista, Francisco Romero, recordava que a molts ajuntaments i per part de totes les forces polítiques s’utilitza la figura del personal de confiança.

Romero també indicava que les xifres que planteja el govern es troben dins del que estableixen la Federació i l’Associació de Municipis i que el principal objectiu és dotar el consistori de l’organització que permeti tirar endavant les seves polítiques.

Tot i que es va fer un debat conjunt al final aquest dos punts es van votar per separat. En el cas de les retribucions dels regidors hi van votar a favor CiU i PSC, el PP es va abstenir i hi van votar en contra els regidors de la CUP, ERC i VeC. En el cas dels càrrecs de confiança hi van votar en contra tots els grups de l’oposició.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: