Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriben els infants refugiats sahrauís a l’Alt Penedès

Diumenge va arribar el gruix dels 17 nens i nenes refugiades sahrauís que passaran aquest estiu en famílies de la comarca, amb el projecte Vacances en Pau, coordinat per l’ACAPS Wilaia Alt Penedès.

El projecte consisteix en l’estada d’infants dels campaments de refugiats sahrauís durant dos mesos de l’estiu acollits en famílies de Catalunya. El projecte està organitzat per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, amb el suport d’associacions solidàries, entitats, organismes i ajuntaments.
Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats al desert algerí. No tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.
Durant l’estiu, els infants sahrauís passen diverses revisions mèdiques i participen en casals d’estiu, a un curs de familiarització amb l’aigua i a diferents activitats a la comarca. Les famílies solidàries es fan càrrec durant dos mesos de nens i nenes d’uns 10 anys. L’estada en famílies és una manera més mostrar la solidaritat amb el poble sahrauí. Les famílies participen en l’acolliment compromeses i solidàries amb la lluita del poble sahrauí i per donar una oportunitat a uns infants que pateixen i sobreviuen en unes condicions extremes. Els trobarem als Monjos, Subirats, Castellví de la Marca, Sant Sadurní , Sant Cugat de Sesgarrigues, Vilafranca, Santa Fe i a Torrelles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: