Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

50.000 persones i un 21% més de tiquets venuts a l’edició més mediàtica de Vijazz Penedès

El president de l’Acadèmia Tastavins Joan Tarrada i l’alcalde de Vilafranca Pere Regull han fet balanç aquest matí de la novena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès, que va tenir lloc el primer cap de setmana de juliol a la capital de l’Alt Penedès.

Segons les dades que ofereixen des dels Tastavins, l’edició 2015 ha estat rècord, amb 50.000 persones que han participat d’una manera o altra de l’esdeveniment. Tot i que no han donat dades exactes, han afirmat que la venda de tiquets ha augmentat un 21%. D’altra banda, s’han fet 1.200 maridatges.

Tant el president dels Tastavins com l’alcalde de Vilafranca també han destacat que aquesta ha estat l’edició més mediàtica del Vijazz.
Per a Joan Tarrada, l’edició 2015 ha estat clau a l’hora d’assumir riscos. Però les novetats que s’han aplicat han resultat ser positives i es mantindran l’any vinent, en la desena edició. Tarrada s’ha referit a la instal·lació de la zona de partners i patrocinadors davant del Palau Baltà i a l’ampliació de l’oferta de la sala de tast. Però, sobretot, al fet de girar la fira de vins i caves i encarar-la cap a la carretera, obtenint molt més espai.

Respecte a les dades que s’extreuen de l’enquesta a 1.300 persones que va encarregar l’organització durant l’esdeveniment, els Tastavins destaquen que un 20% dels visitants són estrangers, un 95% del total diuen que dinen o sopen als restaurants de la vila i pràcticament la totalitat dels enquestats afirmen que repetiran l’experiència del Vijazz.
Per la seva part, l’alcalde ha refermat l’èxit evident del Vijazz i ha felicitat els organitzadors. També ha valorat en positiu el canvi a la fira, tot apuntant que la fórmula d’ocupar la carretera es podria utilitzar en altres ocasions.
Regull ha destacat la importància del Vijazz en la difusió de la cultura del vi i del jazz i per posar al mapa la ciutat i el Penedès en general.

L’ajuntament de Vilafranca aporta una part important del 15% de diner públic amb el qual se sustenta el Vijazz, que té un pressupost total de 360.000 euros.
Recordem que la novena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès ha portat a Vilafranca figures de primer ordre del panorama jazzístic internacional com Stanley Clarke, Kurt Elling o Hiromi i ha permès donar a conèixer els vins i caves del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: