Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar la ciutadania de Vilafranca sobre la realitat actual dels refugiats , s’han organitzat dues activitats per a commemorar, a casa nostra, el Dia Mundial de les Persones Refugiades, unes iniciatives que pretenen apropar als vilafranquins els efectes del desplaçament forçat al món i trencar amb idees preconcebudes sobre la situació dels migrants forçosos.

Unes activitats organitzades conjuntament entre el Comitè Català de l’ACNUR i el Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament en el marc del conveni de cooperació vigent entre ambdues entitats.
Així, dimecres 17 de juny, a dos quarts de set de la tarda, a l’espai d’exposicions de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, s’inaugurarà l’exposició “Grans Ulls petits” que romandrà en aquell espai fins al 13 de juliol. Assistiran a l’acte representants municipals i del Comitè Català de l’ACNUR. Aquesta exposició recull la mirada de menors víctimes del desplaçament forçat en diferents llocs del món. Les fotos s’acompanyen amb frases testimonials que mostren la realitat dels menors refugiats i evidencien els seus sentiments, temors i majors desitjos.
I dissabte, 20 de juny – Dia Mundial del Refugiat – a dos quarts de quatre de la tarda Penedès Televisió emetrà el documental “Ser Refugiat a Barcelona” que narra tres histories de vida, de persones que han fugit dels seus països per evitar la persecució i viuen entre nosaltres, a Barcelona. A continuació, també s’emetrà un reportatge relacionat amb la temàtica del dia, amb el testimoni de representants d’ACNUR i de refugiats que han trobat a Barcelona el seu lloc d’acollida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: