Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC creu que una major presència de forces d’esquerres a l’Ajuntament afavorirà els acords en temes socials

El moviment de confluència va celebrar aquest dimarts una assemblea per valorar els resultats de les eleccions municipals i ahir convocava la premsa per parlar del futur immediat.

Vilafranca en Comú posa en valor la confiança que ha rebut per part de les 1.892 persones que els han votat, tot i que lamenta no haver obtingut el tercer regidor per pocs vots i que l’abstenció s’hagi mantingut tan alta. En tot cas, els seus dos regidors i la resta de l’equip es comprometen a situar com a prioritats l’aplicació de mesures urgents de rescat social, el foment de la participació, l’impuls d’una economia social i un replantejament de l’urbanisme. La correlació de forces no permetrà el canvi de majories que volien però creuen que una major presència dels partits d’esquerres afavorirà els acords.

D’altra banda, el moviment té una proposta de cara al ple d’investidura del 13 de juny. Vilafranca en Comú vol invertir l’ordre habitual d’aquest acte institucional i fer que les intervencions dels portaveus dels grups municipals tinguin lloc abans de la votació per investir l’alcalde.

Els representants de Vilafranca en Comú han explicat que no validaran amb els seus vots l’alcaldia de Pere Regull i es mantindran a l’oposició “per fer propostes i canviar les coses”. En qualsevol cas, s’emplacen a l’assemblea que convoquen per dijous que ve, en la qual valoraran les converses que hagin mantingut tant amb CiU com amb la resta de grups municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: