Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Representants de la Xarxa Centreamericana de Comunicació Social i Comunitària han estat al Penedès per explicar el seu projecte

Wendy Paiz, directora executiva de la Fundació Luciérnaga de Nicaragua, i Arturo Albizures, fundador de l’Associació Comunicarte de Guatemala, van ser dimarts a Vilafranca i dilluns havien estat ja a Sant Sadurní participant en diferents activitats per tal d’explicar els seus projectes i els de la Xarxa Centreamericana de Comunicació Social i Comunitària.

En un seguit de xerrades organitzades al Penedès per Entrepobles, donat que la Fundació Luciérnaga i per extensió la Xarxa de la que forma part han rebut fons de la cooperació solidària internacional de l’Ajuntament de Vilafranca en aquests darrers anys en projectes que ja presentat Entrepobles.

Wendi Paiz explicava que la Xarxa Centreamericana de Comunicació Social i Comunitària va néixer de la voluntat de compartir i donar a conèixer informacions i notícies dels pobles centreamericans al voltant per exemple de temes com els drets humans.

Arturo Albizures remarcava que moltes d’aquestes preocupacions són comunes als diferents països de centreamericà, com El Salvador, Guatemala, Honduras i Nicaragua que conformen la Xarxa.

Ambdós estan aquest dies fent un recorregut per l’estat espanyol per explicar les seves experiències amb la voluntat de donar a conèixer la realitat dels pobles de centreamèrica que normalment tenen dificultats per sortir als mitjans més generalistes. Expliquen també que molt probablement la xarxa s’estengui cap a Mèxic i Cuba.

Entre les iniciatives que han desenvolupat per exemple hi ha un projecte per recuperar la memòria històrica en els quatre països que conformen aquesta Xarxa Centreamericana de Comunicació Social i Comunitària; i també han promogut una telenovel·la per tal d’explicar la realitat de les dones en les zones més rurals de Nicaragua.

Tant Paiz com Albizures van compartir aquestes i altres experiències amb les persones que es van acostar dimarts a la tarda a l’Escorxador de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: