Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pinord sol·licitarà el certificat Demeter de biodinàmica per a la seva finca del Penedès

Les vinyes de Pinord són ecològiques des del 1999 i fa uns 3 anys, el celler vilafranquí va decidir anar un pas més enllà i iniciar la transició cap a la biodinàmica a la seva finca, a Santa Margarida i els Monjos.

La 3a generació de la família, la Mireia Tetas, ha explicat al programa De copes de Penedès TV que de cara a aquesta verema 2015 ja sol·licitaran el certificat Demeter.
Mireia Tetas ha explicat que un dels primers projectes que va abordar a l’incorporar-se al celler familiar, fa uns 5 anys, va ser la conversió a les pràctiques biodinàmiques a les vinyes del Penedès. De fet, Pinord va ser el primer celler espanyol en obtenir la certificació internacional Demeter que certifica les pràctiques biodinàmiques per a la seva finca del Priorat, Mas Blanc.
Mireia Tetas explica que els feia certa por perquè a les seves vinyes del Penedès hi ha més humitat que no pas al Priorat, però en canvi l’aplicació dels preparats és més fàcil perquè és un terreny pla. Finalment, els resultats són molt satisfactoris.
Pinord també ha optat per elaborar-se els preparats biodinàmics i el compost, en comptes de comprar-lo com fins ara.

La biodinàmica encara és una pràctica minoritària al Penedès però des de
fa una dècada Recaredo practica l’agricultura biodinàmica a les seves vinyes de Sant Sadurní, també amb certificat Demeter, i altres cellers com Gramona, Loxarel o Eudald Massana Noya l’han anat introduint.

Amb l’entrevista a Mireia Tetas, que s’emet demà, el programa De copes de Penedès TV finalitza la cinquena temporada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: