Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull ha tornat a ser elegit alcalde de Vilafranca

Regull ha apuntat que els tres principals objectius del mandat són les polítiques socials, la promoció de la ciutat i el diàleg i la transparència.

A les 10 del matí d’aquest dissabte s’ha iniciat la sessió de ple constituent de l’actual mandat i no s’han produït sorpreses. Tal i com s’havia avançat el dimecres CiU i PSC han mostrar l’acord de govern amb la votació delsw 12 regidors a favor de l’alcaldia de Pere Regull, mentre que la resta de forces polítiques ha votat als seus propis candidats.El Ple s’ha iniciat amb la mesa d’edat, amb Ramon Zaballa i Laia Santís, i un per un els electes han anat prometent o jurant el càrrec amb respecte a la constitució. La majoria ho han fet per imperatiu legal, els regidors de CiU amb lleialtat al president de la Generalitat i al Parlament català, els republicans i de la CUP anunciant l’objectiu de treballar per la independència, i els regidors de Vilafranca en Comú pel dret a l’autodeterminació i per una nova constitució.
Amb el recompte de vots a dos quarts d’11 del matí s’ha proclamat alcalde Pere Regull que ha iniciat un discurs recordant la importància de les eleccions democràtiques com a gran procés de participació ciutadana. Regull ha marcat tres eixos bàsics del treball de l’ajuntament en els propers anys. El primer el de les polítiques de benestar social per donar suport a les persones que pateixen les conseqüències de la crisi. El segon eix serà la promoció de la ciutat que ha de servir per generar activitat econòmica i llocs de treball. I finalment la transparència i participació amb una atenció especial pel diàleg.

Tot segui s’ha obert un torn d’intervencions a cada grup municipal. El regidor del PP, Josep Ramon, ha avançat que farà una oposició constructiva i ha ofert la col.laboració al govern.

Ramon Arnabat, de Vilafranca en Comú, apunta que sense renunciar al carrer treballaran des de l’ajuntament per canviar les coses, oferint una ma estesa a CUP i ERC amb els que junts representen més del 40% del consistori. També oferia diàleg al govern, però amb la desconfiança de l’acció dels dos darrers anys.

Mònica Hill, d’ERC apuntava un discurs centrat sobre tot en la necessitat que hi hagi un gir social en les polítiques tan a Vilafranca com en el país en general. Pel que ja a l’acció municipal avançava l’objectiu de lluitar per donar resposta a l’emergència social.
Hill finalitzava recordant també el suport que es vol donar al procés per la independència.

Per la seva part Marcel Martínez de la CUP exposava que la societat catalana està marcada per tres crisis. La nacional, la social, de democràcia.
Respecte al tema social apunta que cal deixar de potenciar la marca Vilafranca per enfrontar els problemes dels ciutadans i respecte a l’oferta de diàleg exposada per l’alcalde, des de la CUP veuen el pacte de govern com una manera d’evitar el diàleg.

Finalment el portaveu del PSC, Francisco Romero, feia referència també al pacte de govern destacant els fets positius de la política de pactes, amb l’objectiu de buscar el millor per Vilafranca.

Romero assenyala la necessitat de fer front comú per mantenir i millorar les polítiques socials i els serveis públics.
Acabats els discursos l’alcalde, Pere Regull, arribava a la conclusió que en gran part de les propostes expressades es pot estar d’acord i per això insistia en obrir el diàleg amb les polítiques socials i la promoció de Vilafranca com a objectius. El Ple acabava amb la interpretació del Cant dels Segadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: