Dijous, 6 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ousman Omar explica la seva travessa de Ghana fins a Catalunya en “Les entranyes de l’EVA”

Aquesta era una de les propostes noves de l’edició del festival En Veu Alta d’aquest 2015. Amb el títol de “Les entranyes de l’EVA”, la voluntat era fer arribar històries de veu dels seus protagonistes, i en aquest cas amb Ousman Umar que va fer arribar els qui van omplir la sala de la Casa Vidal i Folquet de Vilafranca el seu viatge des de la seva Ghana natal fins a Catalunya.

Ousman ja realitza habitualment xerrades i conferències sobre aquest tema; però reconeix que va rebre la proposta de Jordina Biosca amb una certa sorpresa. Era també un retorn a fer una xerrada de tú a tú.

La intenció és explicar com era la vida en el seu pobla natal a Ghana, les diferències culturals i com va anar el seu viatge des de que als 9 anys va marxar del seu poble i força anys després va arribar a Formentera. La seva voluntat és posar l’accent en una situació i una realitat que avui dia viuen moltes persones.

  L’Ousman va captivar amb la seva narració, que en aquesta ocasió ni era un conte, sinó la seva realitat. Lligada a unes imatges que darrerament estem veient sovint de persones que intenten arribar a occident.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: