Dissabte, 4 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició “Grans Ulls petits” es pot veure a l’hospital de Vilafranca

La mostra recull la mirada de menors víctimes del desplaçament forçat en diferents llocs del món.

Al món hi ha més de 50 milions de persones desarrelades per la força a causa de guerres, conflictes armats i violacions dels Drets Humans.
Amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar la ciutadania de Vilafranca sobre la realitat actual dels refugiats , s’han organitzat dues activitats per a commemorar, a casa nostra, el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora aquest dissabte.
Des d’aquest dimecres passat l’espai d’exposicions de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès acull l’exposició “Grans Ulls petits” que romandrà en aquest espai fins al 13 de juliol.
Aquesta exposició recull la mirada de menors víctimes del desplaçament forçat en diferents llocs del món. Les fotos s’acompanyen amb frases testimonials que mostren la realitat dels menors refugiats i evidencien els seus sentiments, temors i majors desitjos. La mostra la presenta l’ACNUR, una organització internacional que protegeix i assisteix persones desplaçades a la força, i alhora intenta
conscienciar els ciutadans d’aquesta problemàtica.

L’exposició pretenen apropar als vilafranquins els efectes del desplaçament forçat al món i trencar amb idees preconcebudes sobre la situació dels migrants forçosos.
La inauguració va comptar amb la presència de Mamadou, un Guineà que va haver de fugir del seu país per la dictadura i va passar una dura travessia fins que va trobar l’ajut de l’ACNUR.

D’altra banda aquest 20 de juny – Dia Mundial del Refugiat – a dos quarts de quatre de la tarda Penedès Televisió emetrà el documental “Ser Refugiat a Barcelona” que narra tres histories de vida, de persones que han fugit dels seus països per evitar la persecució i viuen entre nosaltres, a Barcelona. A continuació, també s’emetrà un reportatge relacionat amb la temàtica del dia, amb el testimoni de representants d’ACNUR i de refugiats que han trobat a Barcelona el seu lloc d’acollida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: