Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’edició del Festival EVA 2015 s’ha estrenat aquest cap de setmana amb bona participació

Aquest divendres i a la terrassa del Vinseum l’espectacle ‘’La idea d’Europa”, de George Steiner interpretat per l’actor Oscar Intente, estrenava l’11ena edició del Festival En Veu Alta, que fins aquest proper diumenge programa, al Penedès, 36 actes vinculats amb la narració i la tradició oral.

El Festival EVA és la major mostra d’espectacles basats en la narració oral organitzat a terres catalanes. L’espectacle inaugural va omplir la terrassa del Vinseum i la directora i promotora de l’EVA, Jordina Biosca, espera repetir l’èxit de públic de les darreres edicions.

Enguany s’ha dedicat un esforç especial a la difusió del festival a través dels mitjans i les xarxes socials i s’intueix que la opció haurà tingut efecte.

L’EVA 2015 s’inaugurava divendres amb l’espectacle ‘’La idea d’Europa”, de George Steiner, interpretat per l’actor Oscar Intente. La idea d’Europa és el títol d’un llibre no gaire extens de George Steiner que parla de l’home europeu contemporani, de tot allò que ens ha portat cap aquí i que d’alguna manera, són els orígens de les nostres tradicions i cultura.

El festival compta amb la col·laboració de Ràdio Vilafranca que en aquesta ocasió es materialitzava amb la retransmissió, dissabte a la tarda, d’un altre dels esdeveniments del festival, les Lectures al Claustre.

Des de fa 11 anys l’EVA celebra al Claustre de Sant Francesc una trobada de bons lectors que s’animen a llegir en veu alta fragments de lectures que ells volen recomanar. Una activitat en la que hi participa tota mena de públic. Adults i joves. I que començava dissabte a dos quarts de sis de la tarda amb la retransmissió d’una bona part de les lectures per Ràdio Vilafranca.
D’altra banda el festival continua tota aquesta setmana. Recordem també que una de les novetats d’enguany són les “Entranyes de l’EVA”. Espectacles basats en experiències vitals com ara el de l’ Ousman Umar que s’oferirà aquest dimecres, a la Casa Vidal i Folquet de Vilafranca. Aquest apartat s’inaugura aquest any però l’objectiu és mantenir-lo cada any i potenciar-lo amb altres històries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: