Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’associació de veïns de Sant Julià presenta la seva peça de bestiari festiu, l’àliga de les ales obertes, durant les festes de barri

Des d’aquest dissabte a la tarda el barri de Sant Julià ja té peça pròpia de bestiari festiu. Es tracta de l’àliga que es va estrenar al 2003 per la Festa Major de Vilafranca i que només va ballar durant 8 anys, quan es va tornar a recuperar la del 1926.

 

L’àliga és obra de Dolors Sans, veïna del barri de Sant Julià i finalment l’Associació de veïns d’aquest barri i l’Ajuntament han arribat a un acord de cessió. El president de l’Associació de veïns explica com, finalment, ha passat a ser un element festiu del barri de Sant Julià. L’àliga es va presentar aquest dissabte coincidint amb les festes del barri i va fer una cercavila per diferents carrers. Des de l’associació de veïns es comprometen a passejar-la durant l’any en ocasions especials com la Fira del Gall. Aquesta ha estat una de les novetats més destacades de les festes del barri d’aquest any, però no hi van faltar els actes més tradicionals. El tret de sortida el donava aquest any el pregó a càrrec d’Isabel del Pilar Valero, també veïna del barri que s’ho va prendre com un repte personal. Va dividir el pregó en 3 parts on va parlar dels canvis que ha patit a nivell arquitectònic i social i va acabar amb una crida a l’associacionisme coincidint amb el 40è aniversari de la creació de l’associació de veïns de Sant  Julià. Altres actes que van comptar amb força participació van ser la xocolatada i el festival infantil de dissabte a la tarda, la ballada de sardanes de diumenge al matí amb la cobla Catània o el ja tradicional final de festa amb les havaneres a càrrec del grup “Les perles de Lloret” i el rom cremat per a tots els assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: