Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat activa el nivell 2 de prevenció d’incendis als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix

A causa de les condicions meteorològiques, avui s’ha activat el protocol de nivell 2 del Pla Alfa de vigilància i prevenció d’incendis forestals als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix, d’acord amb la disposició de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat.

Les tasques bàsiques són de control de possibles columnes de fum i sobre la circulació de vehicles per zones forestals predeterminades, la identificació i el control de llocs d’especial risc i la posada en servei de punts de guaita estratègics i control d’abocadors.
El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori. En el cas concret dels espais inclosos dins la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, com és el cas, la mesura suposa disposar del personal adscrit a cada parc per a tasques específiques de vigilància i prevenció d’incendis.
El manteniment del nivell 2 dependrà de com evolucionin les condicions meteorològiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: