Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa del dibuix al carrer del Col·lectiu Gargot ha omplert de color i creativitat el centre de Vilafranca

El col·lectiu d’il·lustradors del Penedès organitzava aquest matí de diumenge la primera festa del dibuix al carrer, un seguit de tallers pel centre de Vilafranca perquè grans i petits dibuixessin amb tècniques diverses, fent volar la imaginació: estampació, collage, pintura amb vi, grafits o dibuix de paisatges.

La festa va funcionar com una mena de gimcana, ja que la majoria dels participants, sobretot nens i nenes, anaven de taller en taller provant les diferents tècniques. Davant de Vinseum, per exemple, es va elaborar un raïm amb grans pintats fent servir vi negre. En aquest taller, la il·lustradora Antònia Bonell destacava que també els grans es van animar a dibuixar.

Els nens i nenes van ser els principals protagonistes de la festa del dibuix i ens explicaven així algunes de les seves obres.

La festa del dibuix al carrer és una de les quatre accions que Gargot ha organitzat dins de la celebració de la Capitalitat Cultural de Vilafranca.

Però la idea és donar continuïtat a la festa l’any que ve i incloure-la dins del Big Draw, un esdeveniment mundial a l’entorn del dibuix que celebra els actes centrals al mes d’octubre.
Una altra de les accions de Gargot per la Capitalitat Cultural és l’exposició Gargots de Llegenda, que es pot visitar des de divendres a la Capella de Sant Joan. Es tracta d’una mostra de 27 obres de 27 il·lustradors sobre llegendes del Penedès recollides en els llibres “El Penedès llegendari” de Juan Carlos Borrego i “Llegendes del Penedès i les valls del Garraf” de Bienve Moya. L’exposició ja s’ha pogut veure a Bellprat i a Sant Pere de Riudebitlles i ara serà a Vilafranca fins al 14 de juny. Un dels il·lustradors de Gargot Eduard Barrobés en destaca la diversitat d’estils i tècniques.

Les activitats continuen aquest dissabte amb el 15è Tastacontes i el cap de setmana del 13 i 14 de juny amb la iniciativa Murs Oberts.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: