Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC lamenta que el procés sobiranista i la vegueria Penedès queden “penjats” amb la sociovergència al Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Els republicans han convocat als mitjans a la seva seu de Vilafranca mitja hora abans de la signatura del pacte entre Convergència, Unió i el PSC per governar el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Des d’ERC es mostren “sobtats” perquè la seva voluntat era reeditar el pacte que tenien amb CiU a l’ens comarcal, un pacte que, segons diuen “ha funcionat raonablement bé en termes generals”. Els republicans apunten que, on han pogut escollir, Convergència Democràtica i Unió han fet govern amb els socialistes, descartant acords independentistes. Precisament el procés sobiranista i la visió sobre la vegueria Penedès són els temes que, des d’ERC, creuen que quedaran “penjats” amb la sociovergència al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

La formació independentista havia mantingut dues reunions amb Convergència després de les eleccions centrades sobretot en la situació dels pactes a la comarca i, a la tercera reunió, els van anunciar que no reeditaven el pacte. Els republicans no havien discutit la presidència de l’ens en cap moment, tot i que sí havien proposat portar la gerència, segons ha explicat la presidenta de la federació regional d’Esquerra del Penedès Lluïsa Llop.

Els republicans han dit que els motius de l’acord al Consell Comarcal els hauran d’explicar els partits que pacten però també han volgut deixar que les forces que més han pujat a la comarca han estat les de l’esquerra independentista, “les que lliguen els eixos nacionals i socials”. El president comarcal d’ERC ha conclòs que “mentre la ciutadania demana canvis, al govern comarcal s’hi estén la sociovergència, que és contrària al procés nacional i al progrés social”. Convergència i Unió ha baixat dos consellers al consell comarcal mentre que Esquerra n’ha pujat tres.
L’equip dels republicans estarà integrat per l’alcalde de Sant Quintí Pol Pagès i la regidora de Gelida Lluïsa Llop, actuals consellers, i s’incorporen Josep Maria Ribas de Sant Sadurní, Pere Sàbat de Vilafranca, Dolors Estruga de Sant Cugat i Fina Mascaró d’Olèrdola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: