Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els municipis amb més població de l’Alt Penedès mantenen els mateixos alcaldes

Es produeixen canvis destacats a Sant Martí Sarroca, La Granada, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Sant Llorenç d’Hortons.

A Vilafranca continua sent l’alcalde el convergent Pere Regull amb la reedició de l’acord entre CiU i PSC. A Sant Sadurní també es repeteix acord entre CiU i ERC i continua sent alcaldessa la convergent Maria Rosell. A Santa Margarida i els Monjos Imma Ferret continua sent l’alcaldessa amb la majoria absoluta del PSC, com també amb majoria absoluta el socialista Lluís Valls es manté com alcalde a Gelida.
Entre els canvis d’alcaldia més destacats hi ha el de Sant Martí Sarroca, on tot i que Ramon Carbó va obtenir 5 dels 11 regidors, un acord a tres bandes entre CUP, PSC i ERC, l’ha fet fora de l’alcaldia. El nou alcalde és Antoni Ventura de la CUP.
A Sant Pere de Riudebitlles també hi ha nova alcaldessa. Es tracta de Rosa Maria Esteve d’ERC que governa amb un pacte amb la CUP.
A La Granada Diego Diez de l’Entesa pel Progrés recupera l’alcaldia. En els anteriors 8 anys havia estat la força més votada però un pacte entre CiU i PSC el deixava a l’oposició. Ara, que continua sent la força més votada, torna a ser l’alcalde amb el suport d’ERC. A Sant Quintí de Mediona el republicà Pol Pagès, amb 5 regidors, és el nou alcalde amb el suport de el Moviment d’Esquerres, encapçalat pel fins ara alcalde ex-socialista, Ramon Creixell. I a Sant Llorenç d’Hortons hi ha també canvi d’alcaldia. L’ex socialista Àlex Jover que es presentava a la reelecció amb una llista d’Entesa-ERC va ser la força més votada aconseguint 5 regidors, els mateixos però que una llista independent sorgida d’una escissió de CiU encapçalada per Jordi Ferrer amb el nom de Poble 2.0. CiU amb Flèrida Mélgen com a única regidora tenia la decisió de qui havia de ser l’alcalde i dissabte a la tarda es va decantar per Jordi Ferrer.
D’altra banda Pontons continua sent un dels pocs municipis catalans governats pel PP i Lluís Caldentey és l’únic alcalde que els populars tenen a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: