Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca i la colla Jove de Tarragona fan història a Milà aixecant castells de 9 pisos

Els Castellers de Vilafranca s’han desplaçat aquest cap de setmana a Milà per participar en la cloenda dels actes de la Mostra catalana de l’Exposició Universal 2015.

Organitzat per la Diputació i la Generalitat de Catalunya, els Verds han participat en la diada castellera que dissabte al migdia va oferir en directe la Xarxa de Televisions locals de Catalunya des del Parco Sempionne.
Una diada històrica ja que ha estat la primera la primera vegada que dues formacions compartien plaça a l’estranger per aixecar castells de 9 pisos. L’actuació, combinada amb altres mostres de la cultura popular catalana, la van encetar amb castells simultanis en primera ronda amb el 4de8 amb l’agulla dels Castellers de Vilafranca i el 3de8 de la Jove de Tarragona.
En segon torn i en solitari arribaven els castells de 9 pisos. Primer el 3de9 amb folre dels vilafranquins, que malgrat els canvis en el tronc habitual d’aquesta construcció van saber completar-lo de manera brillant. El tercer 3de9 amb folre de l’any va servir per estrenar Milà com a plaça de 9, sent la primera ciutat europea fora dels Països Catalans que veu castells d’aquesta envergadura. A continuació va ser el torn per la Jove de Tarragona amb el 4de9 amb folre, el primer castell de 9 pisos dels tarragonins en aquest curs, que a més, també deixava petjada històrica ja que és el primer 4de9 amb folre fet mai a l’estranger. Cal dir que per la consecució d’aquests castells de 9 la col·laboració entre les dues colles va ser fonamental per dur-los a terme.
Les dues formacions van tancar l’actuació amb el 7de8 dels verds i el 5de8 de la Jove de Tarragona, a més de diversos pilars per cloure la seva participació.
Pere Almirall valorava amb molta satisfacció l’assoliment dels seus castells, especialment el 3de9 amb folre i el mèrit de fer-lo després d’un viatge que començaven de matinada des de Vilafranca i amb els seus components pràcticament sense haver dormit.
Ja a la tarda les dues formacions van desplaçar-se fins a la Plaça del Duomo per aixecar un castell cadascuna amb l’espectacular catedral del Duomo de fons. Els verds van sorprendre al públic italià i als nombrosos turistes que omplien la plaça amb la torre de 8 amb folre, mentre que la Jove de Tarragona feia el mateix amb el 4de8. Per acomiadar-se van aixecar dos pilars de 5 simultanis on els enxanetes van desplegar la senyera estelada.
A la nit, les dues formacions van tornar a participar en la transmissió en directe que la Xarxa va tornar a emetre des del Castello d’Sforzesco. Aquesta vegada els de Vilafranca van completar el 4de8 i el pilar de 5, mentre que la Jove de Tarragona va descarregar el 3de8 i un pilar de 5.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: