Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els artistes del Firart començaven a treballar diumenge passat en la seva visió de la plaça de Jaume I i el seu entorn

Més d’una quarantena d’artistes participants en l’edició d’aquest 2015 del Firart van escampar-se per diferents racons de la Plaça de Jaume I i els seus voltants, buscant diferents punts de vista per plasmar la seva particular visió d’aquest espai del centre de la vila.

El motiu, és que la organització del Firart va decidir que les obres que els participants donen a benefici de la Festa Major, havia de tenir aquest indret com a motiu.
Un dels pintors que treballava diumenge al matí prenent esbossos en aquest cas de la porta de la basílica de Santa Maria era Manel Sòria, que participarà per primer cop en el Firart. Troba bé aquesta iniciativa, tot i que en el seu cas prefereix treballar en la tranquil·litat de l’estudi.

Malgrat que molts artistes compartien l’espai, els punts de vista eren sempre diferents. Alguns més genèrics, altres buscant un punt de vista més detallista. Ana Maria Almirall-Germain és una participant ja habitual al Firart, tot i haver-se perdut les dues darreres edicions. Considera interessant aquesta iniciativa, que té l’al·licient també de permetre veure com treballen els artistes.

Diumenge al llarg del matí els artistes van poder prendre apunts, fer esbossos i marcar les línies bàsiques del que serà l’obra que a primers de setembre se subhastarà a benefici de la Festa Major en la cloenda del Firart d’aquest 2015. Abans, els treballs s’hauran exposat a la capella de Sant Joan, amb la qual cosa s’hi hauran mostrat un bon grapat de punts de vista diferents d’un espai tant conegut per els vilafranquins i penedesencs com és la plaça de Jaume I.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: