Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Remeiart torna als Monjos per esdevenir un motor econòmic per al municipi

Des d’aquest divendres i fins al 21 de juny, Santa Margarida i els Monjos es torna a implicar de ple amb el Remeiart, un esdeveniment que arriba a la seva cinquena edició per difondre i promoure el coneixement de les herbes remeieres i de tot allò que se’n deriva.

El Remeiart inclourà aquest any la fira d’herbes remeieres, la nit dels vermuts i licors d’herbes, les cuines i tapes i les jornades tècniques, que passen a ser L’Herbes Campus i s’integren dins la programació dels campus d’estiu de la Generalitat.
El Remeiart s’està consolidant al Penedès com una fira de referència però, des de Santa Margarida i els Monjos, volen convertir tot l’esdeveniment en un motor econòmic per al municipi.

La novetat principal del cinquè Remeiart és la transformació de les jornades tècniques en campus d’estiu. L’Herbes Campus començarà el divendres 12 de juny a la tarda amb la xerrada inaugural de Mariano Bueno sobre com cultivar els remeis a casa i s’allargarà fins diumenge al migdia, amb la cloenda i un tast de vermut. L’any passat, les jornades tècniques van comptar amb la participació d’unes 50 persones, però enguany els organitzadors esperen que la inscripció sigui superior.

Aquest divendres arrenquen les cuines i tapes als restaurants del municipi, amb divuit tapes a 2 euros i mig cadascuna amb copa de vi o cava inclosa; i la possibilitat de fer menú especial del Remeiart en alguns establiments. Les persones que vagin als restaurants participants poden segellar la fitxa que inclou el programa i entrar en el sorteig d’un val de 100 euros per gastar en els establiments adherits a Comerç del Foix. Dissabte hi haurà la nit de vermuts i licors d’herbes als jardins del Molí del Foix, de set de la tarda a una de la matinada, i s’hi podrà veure la final de la Champions. També hi haurà música amb el Quartet del Remeiart.
La fira tindrà lloc el diumenge 21 de juny al Castell de Penyafort i comptarà amb una quarantena de parades a banda de multitud de tallers i activitats gratuïtes per a tots els públics.
El programa complet de l’esdeveniment es pot consultar al web www.remeiart.com.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: