Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Remeiart tanca amb satisfacció i acompanyat per el bon temps amb la fira d’herbes remeieres al Castell de Penyafort

L’edició del 2015 del Remeiart acabava diumenge amb bones sensacions, i amb una bona presència de públic al llarg de tot el dia, com explicava l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret. El municipi ha acollit al llarg de les darreres setmanes diverses activitat vinculades a les herbes remeieres, ja fossin conferències, tallers, maridatges i gastronomia.

Diumenge el Castell de Penyafort acollia la cinquena edició de la Fira d’Herbes Remeieres, que al llarg de tot el dia permetia als visitants acostar-se a conèixer tant professionals que treballen amb les herbes per elaborar remeis, perfums, menjars o altres qüestions amb les herbes com a protagonistes. Entre les moltes parades que hi havia, els Trempatinaires del Remeiart són un grup que es va crear arran de participar en la fira. La Maria Pilar López, que ve des del Vendrell, explica que ells van fer el primer any un taller sobre herbes amb trempera, i que d’aquí els va venir el nom. Sempre treballen amb herbes de proximitat, i enguany han recuperat la murtra, una herba que es pensava ja no existia al Penedès.

Un altra dels participants habituals en aquesta i altres fires d’herbes és Ramon Puig, que ve des de Mataró. En el seu cas valora positivament la fira, que considera poc a poc s’ha anat especialitzant també pel que fa al públic que s’hi acosta.

Des de l’organització consideren també que amb aquest cinc anys ja de Fira, aquesta està consolidada dins del calendari de fires remeieres que tenen lloc en diferents indrets de Catalunya. Consideren també des del mateix municipi que tant la fira com les activitats que s’han anat organitzant al llarg dels dies previs estan ja consolidats i incorporats al calendari d’activitats de Santa Margarida i els Monjos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: