Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte “El Camí del Riu” evoluciona cap “El Riu Inclusiu”, amb una proposta de recuperació social, econòmica i ambiental

Els ajuntaments de Sant Sadurní, Subirats, Torrelavit, Sant Pere Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i la Mancomunitat de l’Alt Penedès han posat en marxa un projecte de formació i inserció laboral que promou la contractació de persones en risc d’exclusió social del territori per a la realització de feines en benefici de la comunitat, en el marc d’un pla intermunicipal a 3 anys.

L’objectiu, dins del projecte els camins del riu, s’ha batejat amb el nom de riu inclusiu. Els representants dels cinc ajuntaments, acompanyats del gerent de l’empresa d’inserció social Nou Verd han presentat aquest projecte que neix de la iniciativa que fa uns sis anys es va començar a gestar per tirar endavant propostes que sumessin esforços en els cinc municipis que viuen a la conca dels rius Bitlles-Anoi-Lavernó-Mediona.
L’alcalde en funcions de Torrelavit, Ramon Riera, comentava que ara es posa en marxa la brigada del riu, en què persones en risc d’exclusió social de cada un dels municipis treballaran per tal de rehabilitar l’entorn del riu al mateix temps que es formaran.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde en funcions de Sant Quintí, Pol Pagès, destacava que un projecte que va començar ja fa tres mandats com a proposta medi ambiental ha evolucionat en aquest temps a un projecte de promoció turística i d’inserció laboral.

Aquest mateix mes de juny ja començaran a treballar les cinc persones que es contractaran en el marc del Riu Inclusiu, i que en principi tindran un contracta per sis mesos. La intenció com a mínim és que el projecte tingui però una durada d’un any, i que es pugui anar continuat per donar cobertura a les necessitats de manteniment del camí del riu, i d’inserció laboral de les persones en risc d’exclusió social dels municipis que hi participen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: