Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup de Treball Social de l’Alt Penedès, pioner a Catalunya, ha celebrat els seus 15 anys amb una jornada de treball

La Secretària d’Inclusió Social de la Generalitat, Carmela Fortuny, ha presidit avui la jornada de treball, al costat del regidor de Benestar Social, Sebastià Jané i la consellera de Benestar Social, Maria Rossell.

L’acte , que s’ha iniciat amb els seus parlaments, ha estat conduit per la Degana del Col.legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Núria Carrera, que ha felicitat al grup de treball tot i recordant que, ara fa 15 anys, va ser pioner a Catalunya.

Per la seva banda la Secretària d’Inclusió Social ha destacat el treball en xarxa que es du a terme al Penedès, posant-lo en valor especialment en moments tan complicats que els que s’estan vivint en els darrers anys a causa de la crisi.

El Grup de Treball Social de l’Alt Penedès es va formar al novembre del 2000 amb l’objectiu inicial de l’intercanvi professional. Des de la seva creació, s’ha anat reunint mensualment i ha seguit treballant conjuntament segons els objectius que s’han anat marcant.

El grup està format per professionals del treball social que pertanyen a diferents entitats i serveis de la comarca de l’Alt Penedès, que actualment són l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Hospital Comarcal, l’Àrea Bàsica de Salut de Vilafranca i Rural, els Serveis de Salut Mental d’Adults, la Fundació Amàlia Soler, el Centre de Salut Mental infantil i juvenil, el Consorci Sociosanitari de Vilafranca i Nou Verd.
La jornada d’avui, commemorant el 15è aniversari, s’ha plantejat amb l’objectiu de reflexionar sobre el moment de canvi i situació de l’estat del benestar i la professió del Treball Social. La jornada ha començat amb una primera conferència magistral parlant del passat, el present i el futur de l’Estat del Benestar que ha anat a càrrec del doctor en antropologia i professor d’història dels moviments socials, Jaume Botey.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: