Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller Boi Ruiz fa una crida a la incorporació dels joves a la donació de sang, a Vilafranca

Coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana, Vilafranca acollia ahir la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang.

En nom dels 400.000 donants de sang actius que hi ha a Catalunya, prop de 500 voluntaris d’associacions de donants de sang de tot el país van participar en un acte a l’Auditori que va homenatjar una quarantena de persones i institucions que han destacat per la seva tasca en favor de la donació altruista. Entre els homenatjats hi havia la DO Penedès, l’escola La Fassina de Sant Joan de Mediona i els ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní entre d’altres.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va presidir la jornada que va qualificar de “dia extraordinàriament important”. Ruiz va animar els joves a incorporar-se activament a la donació de sang i va destacar la importància del Banc de Sang i Teixits i de la Federació Catalana de Donants de Sang.
La festa, organitzada per el Banc de Sang i Teixits i la Federació Catalana de Donants de Sang amb la col·laboració de l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès, va començar amb un pilar de 4 dels Xicots i va acabar amb l’actuació del Ball Pla de Vilafranca i els Capgrossos dels Monjos.

Catalunya és autosuficient, però el missatge que ahir es repetia és que sempre fa falta sang. Sobretot a l’estiu i al desembre, dos moments en que tradicionalment les donacions baixen un 25%.
Els homes poden donar sang quatre vegades a l’any i les dones tres. Es pot donar sang des dels 18 anys i fins als 70, a criteri mèdic.
Tot i els 400.000 donants actius que hi ha a Catalunya, el repte és arribar als joves com reconeix el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars.

Aquesta jornada coincidia amb el Dia Mundial del Donant de Sang i volia contribuir a conscienciar sobre la importància de la donació de sang, així com reconèixer la tasca desinteressada i els valors cívics dels donants de sang. La donació de sang és un dels àmbits més participatius, solidaris i altruistes. En l’acte també es va presentar el capgròs Gota de sang, creat per l’artista vilafranquina Dolors Sans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: