Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ha acollit la presentació del llibre “Vida quotidiana a l’Alt Penedès (1870-2000).

El llibre ja fa uns mesos que va veure la llum, publicat per la seva autora mitjançant el finançament de Verkami, però dijous passat es va fer l’acte de presentació a la comarca.

La presentació es va fer en format conferència, amb motiu del Dia de l’Associacionisme, i anava a càrrec de l’autora del llibre, Montserrat Sala i Figueras, l’apotecari i estudiós de la cultura popular Eloi Miralles, el psicopedagog, Francesc Puche, i Raimon Gusi, conseller comarcal de Cultura.
Montserrat Sala i Figueras, és una mestra jubilada de la Rovira Roja, nucli del municipi de Sant Martí Sarroca, que ha estat aplegant durant anys testimonis i documents que parlen de la vida rural a l’Alt Penedès des de finals del segle XIX i tot el segle XX. El resultat és un treball etnogràfic únic i rigorós en format de llibre que mostra com han viscut i treballat les darreres generacions a la comarca a partir del barri natal de l’autora.

A la conferència de presentació va destacar també que en el llibre es denota la relació de molt nuclis de la comarca amb Vilafranca.

L’autora va utilitzar Verkami per trobar el finançament per publicar el llibre, amb una primera edició de 450 exemplars, i ara ha decidit fer-ne una segona edició de 50 exemplars més. Està satisfeta perquè ha assolit el principal objectiu que era fer arribar el seu contingut a les cases del poble.

El llibre té 600 pàgines i aplega el dia a dia de la vida quotidiana dins l’entorn rural i la seva relació amb els fets socials i polítics del moment.
L’obra recull topònims i maneres de dir de la zona.
Un total de 900 fotografies i il·lustracions acompanyen els textos que relaten la quotidianitat d’un segle de vida al camp.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: