Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 14è Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària posa al dia els professionals per millorar l’atenció integral a les pacients amb càncer de pit

Vilafranca acull durant tres dies la 14a edició del Congrés de Sinologia i Patologia Mamària, organitzat enguany per l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès amb l’objectiu d’actualitzar coneixements.

El congrés ha arrencat aquest matí a l’auditori de Vinseum amb el 22è Curs Intensiu de Sinologia i Patologia Mamària i diverses ponències sobre les bases anatòmiques i fisiològiques de la mama i la patologia mamària. També s’han tractat els factors genètics, endocrins i ambientals que influeixen en el càncer de pit i s’ha incidit en diversos aspectes de la patologia mamària benigna.
Totes aquests intervencions han de servir als professionals de diverses disciplines per millorar l’atenció integral que reben les pacients, sobretot en el cas del càncer de mama, per la seva prevalença i la seva complexitat i diversitat.

El coordinador de la Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès Ernest Just explica que és important fer formació continuada i reflexionar sobre la visió holística de tots els processos implicats en la malaltia per oferir un tractament equitatiu, integral i de qualitat a les pacients.

El Congrés Català reuneix en el seu si la 29a Reunió de Sinologia dels Hospitals Comarcals. Entre les ponències n’hi haurà una sobre el tractament dels ganglis limfàtics i la possibilitat d’evitar que siguin extirpats completament o sobre l’ús de nanotecnologia i nanofàrmacs contra el càncer de mama.
També tindrà lloc la 16a Reunió d’Infermeria, centrada sobretot en la cura integral i la comunicació amb la pacient.

Entre els assistents al congrés hi ha metges i infermeres especialitzats però també professionals de l’atenció primària, llevadores o estudiants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: