Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cuina del 1714 als restaurants que col·laboren amb el PFI La Forquilla

“Cuines del 1714” és un projecte que s’ha incorporat enguany en el Programa de Formació i Inserció La Forquilla del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca per a l’enriquiment de l’activitat formativa dels alumnes dedicada a l’especialitat de cuina i serveis de restauració.

El projecte ha representat una part molt important de la formació de l’alumnat atès que al  llarg del curs han anat realitzant plegats recerques, productes i treballs partint d’una recepta de la cuina del 1714. En aquesta activitat no només han estat protagonistes els alumnes sinó també els empresaris del món de la restauració que els acollien per a les seves pràctiques fora del centre de formació. Les dues parts implicades han fet una molt bona valoració de l’experiència.

La culminació del projecte ha estat la producció i emissió a Penedès TV d’un programa de cuina amb catorze receptes del 1714 realitzades durant el curs que van ser gravades als restaurants on l’alumnat ha estat realitzat les pràctiques. Com a complement de luxe va organitzar-se un maridatge dels plats amb el vins guanyadors del  concurs de vins Denominació d’Origen Penedès 2015. El sommelier de la Taverna del Vinseum, Ton Colet, és va fer càrrec d’explicar les diferents notes de cata dels vins maridats amb els plats del 1714. Les gravacions van iniciar-se el passat mes d’abril i es començaran a emetre a finals de juny a través de Penedès Televisió.

El Programa de Formació i Inserció–PFI que s’està impartint a la Fassina té com a objectiu la formació de joves en les especialitats d’auxiliar de cuina i serveis de restauració. La metodologia formativa al llarg del programa combina la formació general amb la formació específica en el ram de l’hoteleria, permet capacitar l’alumnat per desenvolupar tasques d’auxiliar de cuina i de servei a sala en qualsevol tipus d’establiment  de restauració.

Des del Servei d’Ocupació i Formació es considera fonamental la col·laboració i participació dels empresaris en els projectes formatius del centre.

Le receptes elaborades van ser: peix escabetxat, al restaurant el Racó de la Calma; carbassa a la Morisca, al Bistronòmic; coca de recapte, al restaurant El Casino; cebes farcides, a Cal Blay; pollastre agredolç, al Sharlotte; escudella de carn d’olla, al restaurant Cigró d’Or; panadons d’espinacs, al restaurant S’logic; guisat de moltó, al restaurant l’Espurna; pomes farcides al restaurant La Garnatxa; bacallà a la mel, a Can Bellés; menjar blanc, a Cal Ton; bunyols de cigrons, al restaurant La Pelegrina; i la panada de carn i les perdius en farcellets de col, a l’aula cuina de l’Alberg Municipal de Joventut. En total catorze elaboracions culinàries que aniran acompanyades amb un vi del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: