Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU i PSC reediten l’acord de govern a Vilafranca

Governaran en majoria absoluta, tal com van fer durant la meitat del darrer mandat.

Aquesta tarda s’ha convocat una roda de premsa per part dels dos partits en la que es donarà explicacions de l’acord, però ja es pot confirmar que Convergència i Unió i el PSC governaran novament junts a Vilafranca.
Es tracta de la reedició d’un acord que va sorprendre tothom el mes de febrer de l’any 2013, però que aquesta vegada ja no és tan sorprenent, donat que cap de les dues formacions va fer una lectura negativa del balanç del pacte en el transcurs de la campanya electoral d’aquest mes de maig. Amb els resultats de les eleccions, CiU amb 8 regidors podia optar per governar en minoria, però l’alcalde Pere Regull, havia anunciat l’objectiu de lligar un govern estable. Així que les opcions passaven per pactar amb PSC, ERC o la CUP. La CUP va ser la primera en anunciar que no pactaria amb CiU ni el PSC, mentre que la setmana passada ERC anunciava l’objectiu d’oferir estabilitat però sense entrar al govern.
El pacte de CiU amb el PSC garanteix un govern de majoria absoluta amb 12 regidors a Vilafranca. Aquesta tarda es donaran detalls de l’acord però ja es pot avançar que en aquesta ocasió suposarà una implicació més alta en el govern per part dels regidors socialistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: