Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bienve Moya ha parlat de la festa de sant Joan, com a pròleg de la celebració de la revetlla a Vilafranca

Bienve Moya ha parlat de la festa de sant Joan, com a pròleg de la celebració de la revetlla a Vilafranca

Amb una tradició que es remunta molt abans de la implantació del cristianisme, la festa de sant Joan commemora el solstici d’estiu.
Bienve Moya va explicar que, juntament amb el Nadal, sant Joan era un dels dos punts culminants de les societats agràries. I no és només una festa dels Països Catalans, sinó que se celebra arreu de la Mediterrània amb el foc com a denominador comú.
Coneguda també com la Nit del Foc o de les Bruixes, compta amb moltes llegendes, com aquesta.
La Nit de sant Joan convida a sortir i a mullar-se, perquè a banda del foc, també és una festa de l’aigua. L’antropòleg i escriptor vilanoví va recordar que des de sant Joan i fins sant Magí, el 19 d’agost, se succeeixen festes relacionades amb l’aigua. La xerrada de Bienve Moya va servir per obrir els actes de la revetlla 2015 a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: