Dilluns, 29 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos denuncia que la majoria d’empreses incompleixen el termini de pagament del raïm i del vi als productors

Els responsables del sindicat ha explicat aquest matí en roda de premsa que la majoria d’empreses que compren raïm i vi incompleixen el termini de pagament a productors i cooperatives i, per tant, no segueixen la Llei de la Cadena Alimentària, que va entrar en vigor l’any passat.

Segons la normativa, el raïm s’ha de pagar a 30 dies i el vi, a 60. Però, en el primer cas ni tan sols es fan els contractes que exigeix la llei i, en el segon, els pagaments se solen fer a 90 dies.
Unió de Pagesos es reunirà dilluns amb l’Agència d’Informació i Control Alimentari (AICA), organisme depenent del Ministeri d’Agricultura, per demanar que controli i sancioni les empreses que incompleixen la llei. Una demanda que faran extensiva també al Departament d’Agricultura de la Generalitat. En qualsevol cas, el sindicat ha anunciat que actuarà i es posa a disposició dels productors que vulguin denunciar aquesta situació sense esperar més.

Des d’Unió de Pagesos alerten, a més, que les empreses bolquen sobre els productors els interessos que els ha costat demanar diners al banc per a la compra de raïm i vi. I temen que les possibles sancions recaiguin també al final en el preu que paguen als viticultors.

Per això demanen que la Llei de la Cadena Alimentària sigui millorada en la fixació de la posició de domini d’algunes empreses ja que, segons diuen, és molt difícil reconèixer legalment aquesta realitat.

Unió de Pagesos ha extret les dades sobre l’incompliment de contractes i terminis de l’informe presentat per l’AICA el passat 26 de maig, en el qual figura que, entre el gener de 2014 i l’abril de 2015 s’han obert 110 expedients sancionadors a tot l’estat. El sindicat apunta, però, que l’informe s’ha centrat massa en els minoristes i poc en la indústria transformadora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: