Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Una jornada d’estudi sobre Mossèn Trens obre el cicle Paraules al Claustre i +

Una jornada d’estudi sobre Mossèn Trens obre el cicle Paraules al Claustre i +

Enguany, el cicle Paraules al Claustre i + consta de 10 activitats que, des d’aquest mes de maig i fins al setembre, tindran lloc de manera periòdica al claustre de Sant Francesc.

En la presentació del cicle, el regidor de Cultura Raimon Gusi ha destacat la jornada d’estudi que es dedica a la figura de Mossèn Trens, el dissabte 16 de maig.

Mossèn Trens és un dels intel·lectuals més importants que ha donat el Penedès: va ser director del Museu Diocesà de Barcelona, impulsor de l’Exposició d’Art del Penedès de l’any 1926 o traductor de la novel.la Ulisses de James Joyce al català. Del seu llegat també en destaca la donació que va fer l’any 1976 al Museu de Vilafranca d’unes 700 peces d’art de la seva col.lecció particular.
La tècnica de Cultura, Sílvia Amigó, afirma que Vilafranca li deu molt.

La jornada Mossèn Trens, un llegat cultural que perdura comptarà amb ponents de qualitat, destacant dos que el van conèixer personalment: Josep M. Martí Bonet, el seu successor a la direcció del Museu Diocesà de Barcelona, i l’escriptora Rosa Regàs, que va ser alumna de Mossèn Trens.També hi prendran part la filòsofa Ana Gonzalez Batiste-Alentorn,
estudiosa de l’obra de Juan Gris, de qui Vinseum té obres del llegat de Mossèn Trens, la filòloga Sílvia Coll-Vinent, el professor de Llengua i Literatura catalanes Fonxo Blanc i l’historiador vilafranquí Joan Solé Bordes.

Coincidint amb la jornada, a la sala capitular del claustre, es podran veure quatre retrats i un bust de Mossèn Trens, provinents del fons de Vinseum, i es vendran exemplars del llibre Vilafranca, senyora vila i altres proses reeditat per l’editorial Vilatana l’any 1990.
L’assistència a la jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament al correu o al telèfon 93 890 04 59.
La programació del cicle Paraules al Claustre i + també acull els Debats i Tertúlies Filosòfiques encetats aquesta setmana, el Festival EVA i l’Eva infantil, el Veus Paral·leles, la cloenda del Walking Gallery, actuacions musicals i infantils, el Vinfonies i exposicions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: