Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Quintí de Mediona organitzarà el proper estiu la segona edició del campus Joan Amades

Enguany les jornades s’emmarquen en el marc del 125è aniversari del naixement del folklorista català.

La seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acollit la presentació del segon Campus Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional del Penedès que se celebrarà del 9 al 12 de juliol a Sant Quintí de Mediona. Aquest any el campus s’afegeix als actes de commemoració del 125è aniversari del naixement de Joan Amades, etnòleg i folklorista català que va tenir una estreta relació amb Sant Quintí. La presentació d’aquesta segona edició ha anat a càrrec de l’alcalde de Sant Quintí, Ramon Creixell, que ha explicat la riquesa de cultura popular que hi ha al seu municipi.

Per la seva banda el primer tinent d’alcalde, Pol Pagès, ha explicat que davant la crisi econòmica, sent Sant Quintí el municipi amb més aturats de la comarca l’ajuntament ha buscat impulsar dos elements propis que li donen singularitat i possibilitats de futur. D’una banda la natura i de l’altra la cultura popular i tradicional.
El director del campus i folklorista vilanoví Bienve Moya, ha remarcat que el campus pretén ser un espai de pensament i debat del passat, present i futur de la cultura popular i tradicional catalana, especialment la de les comarques del Penedès i el Camp de Tarragona per la seva riquesa, varietat i notorietat.

El programa inclou sempre una sèrie de sessions teòriques i divulgatives i diversos tallers pràctics que tenen com a punt en comú la festa popular.
Als descansos de les activitats hi haurà l’actuació d’integrants del grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Enguany, el campus dedicarà les sessions formatives i els tallers a parlar de l’origen i el vestuari dels anomenats balls blancs, com el ball de gitanes, bastoners, cercolets, o panderetes i també abordarà aspectes relacionats amb la història i el coneixement de la música de festa tradicional i popular, la tècnica del maquillatge teatral, la confecció i manipulació de titelles, el coneixement i la manipulació de la pirotècnia o la construcció d’inxes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: