Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les fires de maig confirmen la reactivació econòmica

Segons l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, les Fires de maig que tot just acabem de deixar enrere són “les segones fires de la recuperació econòmica” i confirmen el canvi de tendència que es va viure l’any passat.

A falta de dades definitives de l’impacte que han tingut, la participació de 116 butlletes en el sorteig dels 3.000 euros que organitza el sector de l’automoció, confirma un increment dels 15% en la venda de vehicles. La guanyadora del sorteig, en el qual participen les persones que han comprat un vehicle a les fires, ha estat M. Rosa Tresserra, clienta de Joumòvil. També el sector de la maquinària agrícola ha tingut una presència destacada a la fira i ha portat molta gent de fora a Vilafranca.

Les fires de maig han tancat portes amb bones sensacions entre els expositors en general. El temps ha acompanyat durant els tres dies de fira, tot i que divendres, el vent va fer patir una mica. La baixada de visitants d’ahir a la tarda, en bona part per la coincidència amb la jornada de lliga, ha quedat compensada per una gran afluència de públic el dissabte a la tarda i al vespre. Les fires estrenaven aquest any un canvi d’horari, obrint i tancant més tard, però entre els expositors de comerç i automoció, aquesta novetat, molt adreçada a la gastronomia i als vins, no ha suposat una millora i preferirien l’horari tradicional.

La recuperació de la plaça del vi i el nou espai lúdic a l’entrada del pavelló de l’automoció també eren algunes de les novetats destacades. Així com la primera edició de la Fira de la Cuina del vi, que s’ha celebrat durant tot el cap de setmana en una carpa instal·lada a l’esplanada de l’Auditori i que ha comptat amb la participació d’unes quatre-centes cinquanta persones.
Una de les cites importants per als expositors són els premis Enamora’ls, que han arribat a la tretzena edició per reconèixer els estands amb millor imatge i creativitat adaptades a la funció comercial de la fira.

En el sector d’automoció i maquinària agrícola, l’empresa guanyadora ha estat SBRacing i els finalistes, EMMS i Motor Albet. En el sector comerç, Lecegui Joiers s’han endut el premi i Estudi Aktual i Germinova han estat els finalistes. Finalment, en el sector serveis, el guanyador ha estat l’estand de Comerç Espirall mentre que els finalistes han estat Mútua Penedès i Viatges Ecuador. Les empreses guanyadores han rebut 300 euros cadascuna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: